Plody dozrávají od červené do černé barvy. Tvar je protáhlý, až 3 cm dlouhý. Dozrává na přelomu července až srpna. Listy mají vejčitý až srdcovitý tvar, jsou velké a na podzim získávají žlutý odstín, přes rok mají svěží zelenou barvu. Jsou ideální pro přímý konzum, ale i k dalšímu zpracování.
Moruše černá, u nás kdysi hojně pěstovaná, dnes již skoro zapomenutá. Je příbuzná fíkovníku, vhodná do teplejších vinorodých oblastí, mrazuvzdorná do -30 °C, snese i delší sucho. Velké listy dělají z této rostliny také dekorativní keř. Kvete v květnu až červnu. Tmavěfialové až černé plody jsou velmi sladké, mají velké množství cenných zdraví prospěšných látek, vitaminy C, E a B. Obsah železa v bobulích moruše je srovnatelný s hovězí svíčkovou! Zralé ovoce zpracováváme na sirupy, šťávy, marmelády a víno. Pozor na velice účinné barvivo, které jen těžko pouští, ovšem na obarvení vína je zcela ideální.