Židovská třešeň léčí klouby a detoxikuje organismusPlody mochyně židovské jsou velice bohaté na vitamin C, obsahují ho dokonce více než citróny. Pro nás nejpřínosnější je ovšem kombinace látek s detoxikačním účinkem. Mochyně je známá hlavně jako přírodní prostředek pro léčbu dny a kloubních potíží, dokáže totiž rozpouštět a odvádět nebezpečné soli kyseliny močové, usazené v kloubech a tkáních. Tyto soli jsou příčinou bolestivé dny a zhoršují také průběh revma a dalších kloubních potíží. Konzumací plodů mochyně, nebo užíváním přípravků s jejím výtažkem, si tak můžeme přírodní cestou pomoci s léčbou těchto velice nepříjemných onemocnění.Mochyně proti otokům a potížím s močovým měchýřemŽidovská třešeň nám může pomoci i v případě, že trpíme zadržováním vody v těle a otoky kloubů a končetin. Příznivý vliv má i na močové cesty a ledviny, které čistí od solných a jiných usazenin.. Za tímto účelem se používá také v homeopatii, homeopatické přípravky s jejím výtažkem se předepisují dokonce i pro léčbu žloutenky.Jedlá nebo jedovatá?Možná jste někdy slyšeli, že plody mochyně židovské by se neměly konzumovat, protože nám hrozí otrava. Toto tvrzení není pravdivé, pokud ale dodržíme několik zásad. Pravdou je, že židovská třešeň není, co se týče obsahovaných látek, ještě úplně prozkoumaným plodem. Jako lilkovitá rostlina obsahuje jisté alkaloidy, které by nám při vysokých dávkách mohly způsobit lehčí otravu, doprovázenou zvracením apod. Pokud však budeme jíst jen plody úplně vyzrálé a striktně se vyhneme konzumaci jiných částí rostliny, nebezpečí nám nehrozí a můžeme si s klidem zdravě pochutnat. Židovská třešeň pro chuťový požitekOranžové plody mochyně jsou velmi šťavnaté kuličky s originální chutí, která snad lehce připomíná kiwi. Exotická chuť a příjemné aroma stojí za jejich atraktivitou u gurmánů, kteří je rádi přidávají např. do ovocných salátů, či k dekoraci cukrovinek. Plody mochyně se také s oblibou používají ke zdobení alkoholických i nealkoholických koktejlů, masových a sýrových předkrmů a mís a mnohých dalších kulinářských kreací, kde zajímavě rozšiřují a obohacují paletu a kontrast chutí.