Je opadavý keř vysoký v rozmezí jednoho až dvou metrů. Je tvořen ze vzpřímeně rostoucích větví, které nesou zelené listy. Nazelenalé hroznovité květenství je poměrně nevýrazné. Plody jsou červené barvy s vysokým obsahem vitamínu C. Jsou mírně nakyslé a jsou uspořádány v dlouhých hroznech. Používají se převážně k přímému konzumu, k výrobě sirupů a marmelád. Plody se vytvářejí převážně na letorostech, proto je dobré je po sklizni seříznout, aby daly šanci nově vyrůstajícím. Na pěstování jsou keře rybízu poměrně nenáročné. Dobře se jim bude dařit na slunném nebo polostinném stanovišti a přiměřeně vlhkých, živných půdách. V našich podmínkách plně mrazuvzdorný.
Ribes rubrum 'Jonkheer van Tets' má dlouhé hrozny sytě červených bobulí. Plody jsou aromatické, lehce nakyslé.