Novější odrůda s vyšším obsahem cukrů a výraznou chutí. Plody středně velké oválné, výrazně šťavnaté. Středně rané zrání, sklizeň z jednoho keře je 3-4 (5) kg.Zimolezy jsou částečně cizisprašné, pro dobrou úrodu doporučujeme vysazovat alespoň dva jedince různých odrůd (Amur, Altaj, Průhonický, Duet.......)Zimolez kamčatský patří mezi nové perspektivní druhy drobného ovoce, jehož plody dozrávají v našich zeměpisných podmínkách jako první. Jsou přiřazovány k nejchutnějším plodům! Plody zimolezu vždy více či méně připomínají chutí, vůní i barvou u nás oblíbené borůvky. Tvarově neobvyklé plody mají silně barvicí schopnost, kterou si zachovávají ve všech výrobcích. Obsahují vitamin C, vitamin B, značné množství rutinu, dříve označovaného jako vitamin P, a minerální látky, zejména hořčík, draslík, fosfor a vápník. Díky obsahu různých biologicky aktivních látek mají plody také léčivé vlastnosti a využívají se při léčbě sklerózy, používají se také jako močopudný a antimikrobiální prostředek.Plody lze zpracovat na různé kuchyňské dobroty jako jsou kompoty a džemy, dají se i mrazit, tím se tedy jejich využití neliší od jiného drobného ovoce. Nejlepší je ale sníst je rovnou z keře – je to přece první čerstvé ovoce po dlouhé zimě.Jedná se o keř dorůstající do výšky 1,5 metru. Fialové podlouhlé plody svou chutí velmi připomínají borůvky. Na rozdíl od nich, však tato rostlina nevyžaduje kyselou půdu a pěstuje se podobně jako rybíz.Jejich pěstování není náročné. Neplodnější výhony jsou 1-2leté pruty, které se nezastříhávají. Čím delší jsou, tím více postranních výhonů s plody vytvoří. Starší dřevo se vyřezává, čímž se keř neustále zmlazuje. Nevyžadují každou, stačí až po 5-6 rocích pěstování.Kamčatská borůvka potřebuje od jara, jakmile začne rašit, vydatnou zálivku, v žádném případě nenechat vyschnout a dostatečně hnojit. Vyžaduje mírne kyselé, píscitohlinité pudy, dobre roste také na neutrálních a zásaditých pudách, vyžaduje slunná nebo mírne zastínená stanovište. Druh je výjimecne odolný vůdči suchu a mrazu.